Registreer werkgebonden personenmobiliteit (WPM) met AFAS Profit en OrangeCubes

updated on 18 June 2024

De Wet Werkgebonden Personenmobiliteit (WPM) biedt bedrijven de gelegenheid om hun mobiliteitsprocessen verder te optimaliseren. De combinatie van AFAS Profit en de declaratieoplossing van OrangeCubes maakt dit mogelijk door het declaratieproces te stroomlijnen en te automatiseren. Declareren met AFAS wordt zo nog eenvoudiger en gebruiksvriendelijker.

Wet Werkgebonden Personenmobiliteit (WPM)

Eerder schreven we al een kort artikel over de wet werkgebonden personenmobiliteit (WPM) en wat je moet doen. In dit artikel staan we stil hoe de declaratie oplossing van OrangeCubes bijdraagt aan het goed registreren van de WPM.

Efficiënt dienstreizen en woonwerk declareren met OrangeCubes

De oplossing van OrangeCubes biedt diverse functionaliteiten die het declareren van reiskosten in AFAS  eenvoudiger en efficiënter maken:

  • Persoonlijk vervoersmiddel registreren: In de applicatie kun je eenvoudig je persoonlijk vervoersmiddel registreren. Dit maakt het declareren van reiskosten veel gerichter en persoonlijker.
  • Vriendelijkere namen voor vervoersmiddelen: Je kunt zelf eenvoudigere en herkenbare namen geven aan verschillende vervoersmiddelen, wat het kiezen en declareren vergemakkelijkt.
  • Voorkeursvervoermiddel per kostensoort: Voor elke kostensoort kun je een voorkeursvervoermiddel instellen. Dit zorgt ervoor dat het juiste vervoersmiddel automatisch wordt geselecteerd bij het declareren, wat tijd bespaart en fouten voorkomt.
  • 80% Efficiënter declareren: Door de gebruiksvriendelijke interface en geautomatiseerde processen van de OrangeCubes-oplossing, kan je organisatie tot 80% efficiënter declareren. Dit leidt niet alleen tot tijdsbesparing maar ook tot betere naleving van rapportageverplichtingen.
  • Automatisch berekenen woon-werk: De applicatie kan automatisch woon-werk berekenen vanuit een geboekte dienstreis, hierdoor hoeven medewerkers geen aparte declaraties meer in te dienen voor dienstreizen en woon-werk. Medewerkers kunnen eenvoudig alle bestemmingen boeken en de applicatie regelt de rest. Uiteindelijk wordt het woon-werk deel gecorrigeerd op de dienstreis en als aparte declaratie ingediend. Ook hierbij zorgen we ervoor dat dit op de juiste kostensoort voor de WPM gebeurd.
  • Automatische verwerking naar AFAS: Nadat alles is ingeboekt verwerkt de applicaties alles automatisch naar AFAS zodat de data klaar staat voor het uitdraaien van de rapportage.

Twee vliegen in een klap 

Met AFAS Profit en de declaratieoplossing van OrangeCubes ben je niet alleen voorbereid op de Wet Werkgebonden Personenmobiliteit, maar kun je ook je declaratieproces optimaliseren. Dit maakt AFAS declaraties eenvoudiger en efficiënter.

Voor meer informatie over hoe je je declaratieproces kunt optimaliseren, lees ons volledige blogartikel hier.

Read more