Vereenvoudig reiskosten declareren in AFAS door makkelijk bestemmingen te importeren en reizen te kopiëren

updated on 18 June 2024

Het handmatig invoeren van reisinformatie voor declaraties is niet alleen tijdrovend, maar ook foutgevoelig. Met de declaratieoplossing van OrangeCubes bovenop AFAS kun je dit proces aanzienlijk vereenvoudigen. In deze blog bespreken we hoe je data rechtstreeks uit je planning of agenda kunt halen, en hoe je reizen kunt kopiëren om het declaratieproces te vereenvoudigen. 

Haal data rechtstreeks uit je Planning of Agenda

Met de OrangeCubes applicatie kun je eenvoudig bestemmingen importeren uit je agenda of planningssysteem. Dit bespaart tijd en verhoogt de nauwkeurigheid. De integratie ondersteunt populaire agenda's en planningssoftware zoals Outlook, Google Agenda en AFAS Profit Agenda. Door deze directe import hoef je geen gegevens meer handmatig in te voeren, wat de kans op fouten vermindert en het proces versnelt. Hiernaast is het mogelijk om een extern planningspakket te integreren. 

Hoe werkt data importeren uit je Planning of Agenda?

  1. Maak een nieuwe reis aan;
  2. Klik op importeer uit agenda/planning
  3. Selecteer de gewenste items
  4. Pas de route waar nodig aan en sla de declaratie op.

Hieronder laten wij het kort zien in een filmpje.

De voordelen van data automatisch importeren uit je agenda

Reizen kopiëren scheelt veel repetitieve  handelingen

Sommige reizen maak je regelmatig. In plaats van elke reis opnieuw in te voeren, biedt de declaratie applicatie de mogelijkheid om eerdere reizen te kopiëren. Dit bespaart tijd en zorgt voor consistentie in je declaraties. Of het nu gaat om wekelijkse klantbezoeken of maandelijkse vergaderingen, met een paar klikken zijn je reizen gekopieerd en klaar voor declaratie.

Hoe werkt kopiëren van reizen? 

  1. Selecteer een eerdere Reis: Zoek een eerdere reis die je wilt kopiëren.
  2. Kopieer en Bewerk: Kopieer de reis en pas indien nodig details aan. Dit kan eenvoudig door de drag-and-drop functionaliteit
  3. Opslaan en Declareren: Sla de nieuwe reis op en voeg deze toe aan je declaraties.

Klaar voor de werkgebonden Personenmobiliteit (WPM)

Onze oplossing ondersteunt ook Werkgebonden Personenmobiliteit (WPM), wat betekent dat je eenvoudig verschillende vormen van zakelijke mobiliteit kunt beheren en declareren. Dit omvat niet alleen reizen met de auto of het openbaar vervoer, maar ook fiets- en voetgangersreizen. Door deze veelzijdigheid kun je alle vormen van zakelijke mobiliteit nauwkeurig bijhouden en declareren. Hierdoor kun je voldoen aan de wet terwijl je een enorme efficiënte slag maakt in het declaratieproces.

OrangeCubes helpt je sneller en minder foutgevoelig declareren 

Met de Declaratieoplossing van OrangeCubes wordt het declareren van reiskosten eenvoudiger en efficiënter. Door bestemmingen rechtstreeks uit je agenda of planningssysteem te importeren en reizen te kopiëren, bespaar je tijd en minimaliseer je de kans op fouten. Dit maakt het een een onmisbare tool voor elke organisatie die streeft naar efficiëntie en nauwkeurigheid in hun administratieve processen.

Voor meer details over onze declaratieoplossing, bekijk de demo video hier en lees onze eerdere blogpost over het Het beste declaratieproces.

Heb je interesse? Bekijk onze productpagina en maak een afspraak!

Read more